Hållbarheten i oöppnad förpackning är minst 1 år när den förvaras i rumstemperatur. När boxen är öppnad håller musten minst 4 veckor. Öppnad glasflaska håller sig fräsch 4-5 dagar. Då vi filtrerar musten väldigt varsamt kan den vara grumlig och en del sediment kan samlas på botten om flaskan står upp. Skaka om flaskan före servering så musten blandas ordentligt.
För god för tillsatser!
All frukt och bär tvättas innan vidare hantering för att få bort ev smuts.
För att kunna pressa ur mesta möjliga mängd juice behöver frukten bli till en krossad massa. Det görs med en elektrisk kross, som funkar somett stort rivjärn.
Äppelkrosset åker ner i pressen, som med tryck pressar ur saften ur frukt eller bärmassan.
För att skapa hållbarhet utan tillsatser eller socker, används varsam uppvärmning i en pastör. Musten värms upp till ca 80 grader och tappas därefter direkt i förpackning. Pastöriseringen tar död på eventuella bakterier och förhindrar att jäsning uppstår.
Avslutningsvis tappas den färdiga uppvärmdamusten på bag in box eller glasflaska.